Lugn i stormen

Postat 7 februari, 2017 av lasse

När alla måsten hopar sig och stressen börjar kännas ända in i ryggmärgen, finns det inget skönare än att ta en liten åktur och komma bort från alltihop. Det behöver inte vara någon två veckors semester, en ledig dag kan utnyttjas till minsta sekund för att få den där välbehövliga pausen. Stuva in familjen i bilen och åk iväg bara – en fisketur på sjön, en härlig eftermiddag på stranden, ett skidäventyr mitt i vintern… det finns inga gränser för det roliga man kan göra. När man ska ha sånt där oplanerat roligt, vara spontan och bara liksom sticka iväg, kan det vara bra att gardera sig inför sådant som kan gå fel, så att man inte står där med lång näsa och hela ledigheten förstörd för till exempel en pajad bil. Autopulsen i Kristianstad kan hjälpa dig kolla bilen innan du åker iväg – om dem hittar du mer information på www.däckkristianstad.se.

I toppskick inför ledighetenDäck

Precis som du packar väskan med det du kommer att behöva, måste du också kolla att bilen funkar som den ska – det går ju inte att veta allt som kommer att hända under resan men du kan till exempel kolla så att du har vinterdäck eller sommardäck i gott skick, och så att bilen är tankad och motorn funkar som den ska. Autopulsen guidar dig genom allt som har med däckbyte och däckskifte att göra – så att inget förstör dagen för dig när du rullar iväg på morgonen.

DäckAndra tips när du planerar resan

Bra däckservice och bensin är ju ett måste när du ska ta dig själv till semestermålet, men det finns även annat som kan vara bra att komma ihåg:

  • Glöm inte första-hjälp-kiten! Det är inte roligt att bli ståendes mitt i skogen med skrapade, blödande knän på barn som snubblat.
  • Ta med sköna skor – särskilt om du planerar friluftsaktiviteter.
  • Ladda mobilen innan du far iväg!
  • Glöm inte att ta med dricksvatten.
  • Fixa en matlåda om du tänker vara borta hela dagen. Även om ni planerar att äta på restaurang, kan det vara bra att ha lite snacks att mumsa på i bilen – det gör äventyret mycket mysigare.
Kategori: Bilresor /