Rent gap innan resan

Postat 27 oktober, 2016 av bjorn

Det är mycket som ska fixas innan du beger dig ut på en resa. Man vill kunna sätta sig på planet och känna sig lugn. Att kunna luta sig tillbaks i det där obekväma stolarna och veta att på hemmaplan är allt lugnt – det är guld värt. En av de där sakerna som man bör fundera på, är tandvård. Det är ofta väldigt dyrt att ordna med det utomlands. Dessutom kan man känna sig lite vilsen i de länder där man inte talar språket. Om det är obekvämt att gapa stort här hemma, så är det ingenting mot utomlands. Det bästa är helt enkelt om det kan undvikas.
Ta kontakt med en proffsig tandläkare här hemma istället. Då vet du vad du får. Dessutom kan du förhoppningsvis kommunicera ordentligt med den som har hand om dig. I Malmö finns Thomas Lowerton, en tandläkare som har mycket gott rykte. Allt inom tandvård kan han ta hand om. Klicka här för mer information om honom och de tjänster han erbjuder. Sen är det bara att le och njuta av resan.

Förebygg hellreTandvård

Som de flesta vet, så är det bättre att förebygga. Då slipper man försöka förbättra i efterhand. Detta gäller också för tandläkaren. Så även om du inte har några stora besvär, kan ett besök löna sig. Då kan ni kolla över gaddarnas tillstånd. Finns det något att åtgärda så bör det också göras innan du lämnar landet.

Förutom tandläkaren

Det är inte bara mannen som tittar dig i munnen som bör besökas innan avresa. Det finns egentligen en hel lista med to-dos. Allt beror naturligtvis också på hur länge du hade tänkt vara borta. En längre resa kräver mer förberedelser. En veckolång tur med charterinriktning däremot, är inte så avancerad. Här är några exempel på ställen som du bör besöka innan du ska ut och resa:

• Banken – kanske måste du växla pengar eller utöka dagsgränsen på dina kreditkort?
• Posten – paket att hämta eller skicka?
• Läkaren – vaccinationer eller recept som måste hämtas innan avresa?
• Släkten – alla vill ha ett ordentligt avsked, särskilt om du ska vara borta längre.

Kategori: Tandförsäkring /